02/26/13 15:28
(http://www.klassa.bg/)

СОС обжалва решението на съда за синя зона

Столичният общински съвет ще обжалва отменените от Административния съд текстове в наредбата за паркиране в София", обяви председателят на комисията по транспорт към СОС Радослав Тошев, цитиран от БНР.

Припомняме, съдът обяви за незаконосъобразни разпоредбите, с които е въведен режим на локално платено паркиране на автомобили на собственици и наематели на жилищни имоти, попадащи в "синя" и "зелена" зона.

Според Тошев, СОС е длъжен да обжалва това решение на съда, защото ако не го направи, това би означавало живеещите в центъра да плащат на общо основание паркирането в "синята" зона - т. е. по 2 лв. на час. По думите му практиката в цял свят е живеещите в централните градски части да имат преференции за паркиране. Връщането на парите на вече купилите стикери не стои на дневен ред, заяви Радослав Тошев.

Според съда би трябвало да бъде разширен обхватът на гражданите, които имат право да купят винетен стикер и по настоящ адрес. По този повод Тошев заяви, че това би обезсмислило съществуването на двете зони, тъй като само с един подпис хиляди хора могат да заявят настоящ адрес и така пак няма да има места за паркиране.

Радослав Тошев посочи, че в момента обхватът на "синята" и "зелената" зона разполага с 15-16 хиляди паркоместа. По постоянен адрес в момента са купени 8061 стикера, като около 2600 са за "синята" зона. По думите му забележките на съда са свързани с по-стриктното определяне на правомощията на Центъра за градска мобилност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване