02/27/13 11:59
(http://www.klassa.bg/)

Сотир Цацаров праща екипи в енергоразпределителните дружества

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви пред медиите комплекс от мерки и действия на прокуратурата в областта на енергетиката. Точно в 11 часа три специализирани екипи, състоящи се от по пет прокурора и пет данъчни служители са влезли в централите на трите ЕРП, опериращи на територията на страната.

Освен това Сотир Цацаров е предложил на министъра на енергетиката да се възползва от своите правомощия и временно да понижи цените на тока до предприемането на съответните действия от ДКЕВР.

Днес по заповед на главния прокурор Сотир Цацаров са извършени банкови преводи на обща стойност 1 005 000 лева към граждани, които имат изпълнителни листове след като са осъдили прокуратурата по Закона за отговорността на държавата за причинени от нея вреди.

По този закон към 31 декември 2012 година прокуратурата дължи общи 2 174 000 лева, натрупвани, по думите на Сотир Цацаров, с години.

От днес тези суми започват да се изплащат по реда на постъпване на изпълнителните листове в прокуратурата.

Цацаров обеща, че до края на март ще бъдат изплатени още 1 509 000 лева на общо 83 граждани, осъдили прокуратурата.

Проблеми в бюджета на прокуратурата има и те са огромни, призна Сотир Цацаров. Главният прокурор уточни, че всички незаети щатове в прокуратурата не са обезпечени финансово. Това се отнася за всички незаети щатове в съдебната система, за които в бюджета не са предвидени пари за заплати, допълни главният прокурор.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване