02/28/13 16:09
(http://www.klassa.bg/)

Болестта да бъдеш пристрастен към телефона си

Ако разполагате 20 свободни минути можете да изгледате късометражния филм "Valibation". Зад провокативната лента стои режисьорът Тод Щраус-Шулсън, познат ни от една от сериите за Харолд и Кумнар. "Valibation" обаче е доста далеч от комедийния тон и рисува с мрачни краски пристрастяването на съвременния човек към мобилния му телефон.

Самият Щраус-Шулсън признава пред FirstShowing:

"Пристрастен съм към мобилния си телефон. През цялото време правя нещо с него. Защо? Защо вися в Instagram по цял ден? Защо съм придобил рефлекса да грабвам телефона си в секундата, когато някой стане от масата. Защо ми пука какво ще ми напишат в Twitter? Какво се случва с мен? Нямам отговор на тези въпроси, но пък ми се стори интересно да направя филм за всичко това."

Определено си струва да се замислим за тези неща. Най-малкото сме сигурни, че дори и в момента телефонът ви е максимум на една ръка разстояние.

Предупреждаваме ви, че "Valibation" е доста груб на моменти и е силно неподходящ за лица под 18 години, както и за по-гнусливите и свенливи сред вас. Той обаче не е самоцелен в скандалността си, а наистина се опитва да ни каже нещо. Можете да го гледате тук.




















FirstShowing

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване