02/28/13 09:37
(http://www.klassa.bg/)

Правителството в оставка се събира на редовно заседание

Правителството в оставка ще проведе редовното си седмично заседание, което беше отложено за днес, заради отсъствието на премиера Бойко Борисов, който в понеделник беше настанен в Правителствената болница с хипертонична криза.
Министерският съвет ще гласува предложение до президента на България за награждаването с орден „Стара планина" на треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Абаджиев. Кабинетът ще разгледа и промени в Наказателния кодекс, чрез които се въвеждат изискванията на европейска директива относно борбата с трафика на хора.
Вчера депутати от Атака, водени от лидера на партията Волен Сидеров, влязоха в Министерския съвет, за да присъстват на заседанието на правителството. Пред журналисти Сидеров обясни, че днес отново ще направят опит да присъстват на едно от последните заседания на кабинета „Борисов", заради подозренията за раздаване на концесии на природни богатства.
В дневния ред на заседанието е включено даването на разрешения за концесиониране на кариери за строителни материали и едно - за допълнително споразумение по дадено вече разрешение за добив на оловно-цинкови руди от находище "Върба-Батанци". Едноименното дружество стана известно преди година с това, че придоби фалиралата "Горубсо Мадан", като по този начин бяха изплатени възнагражденията на стачкуващите миньори и беше възобновен рудодобивът в района.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване