03/03/13 22:06
(http://e-vestnik.bg/)

Ню Джърси срещу Невада във война за онлайн хазарта

Асошиейтед прес

Сайт за покер. Напредналите в играта залагат хиляди.

Навремето Невада и Ню Джърси разполагаха с цяла Америка, що се отнася до хазарта в казино. Сега, с внезапното пришествие на залаганията по интернет, се очаква тези два щата отново да се борят за надмощие в разрастващия се пазар на онлайн хазарта.

Губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи подписа във вторник закон, който узаконява залаганията в интернет, след като дни по-рано същото стори и щатът Невада. До края на септември в Делауер също може да започнат залагания онлайн.

Ръководни фигури от бранша казват, че ключов фактор за това кой ще доминира в него е начинът, по който в различните щати ще бъдат регулирани онлайн залаганията. Това, от своя страна, ще се отрази върху споразуменията между щатите, които вероятно бързо ще разширят пазара.

Очаква се онлайн покерът да бъде една от най-разпространените оферти. “Невада се впуска в това начинание много бързо”, казва Джоузеф Бренън Джуниър, директор на Асоциацията на интерактивните медии за развлечение и хазарт. “Явно те искат да се изправят срещу Ню Джърси”, добавя той.

Наистина губернаторът на Невада Брайън Сандовал прикани законодателите от своя щат бързо да му пратят за подпис закона за залозите по интернет, който той подписа на 21 февруари - седмица преди Кристи да направи същото в Ню Джърси.

“Този закон е много важен за икономиката на нашия щат и той гарантира, че ние ще продължим да държим златния стандарт в регулацията на хазарта”, каза Сандовал. А лидерът на мнозинството в щатското събрание на Невада Уилям Хорн не се сдържа да уязви Джърси, като добави: “Що се отнася до нашия конкурент Ню Джърси, те трябва да са привикнали да вървят след Невада”.

Невада вече има около 20 заявки от различни оператори и търговци на оборудване и софтуер за получаване на лиценз за онлайн хазарт.

По думите на Дейвид Ребък, директор на Отдел за контрол върху хазарта в Ню Джърси, първоначалните щатски правила за залозите по интернет ще бъдат готови скоро. “Ще разработим ясни и недвусмислени стандарти за потребителите и операторите, за да се избегнат измами”, каза той в сряда. Той каза, че неговата агенция е проучила регулаторните правила за онлайн хазарт в юрисдикцията на 85 места, където в момента са разрешени такива залози, включително Невада и голям брой чужди държави, и възнамерява да приеме най-добрите им практики.

В началото Ню Джърси ще ограничи хазарта по интернет само в границите на щата. Технологията, която ще бъде интегрирана в бъдещите мрежи, ще включва до пет или шест “геолокатора”, които ще определят с близо стопроцентова точност местонахождението на играча, който иска да залага онлайн.

Постоянните клиенти ще трябва лично да се регистрират в едно от 12-те казина в Атлантик сити, където тяхната възраст и самоличност ще може да бъде удостоверена, а финансовата информация за тях и имената им ще бъдат проверени в базата данни за лица, на които е забранено да влизат в казина, и на такива, които доброволно са се подписали да не бъдат допускани в тях (честа практика на хора, които осъзнават, че са развили зависимост от хазарта).

Печалбите ще бъдат изплащани по електронен път на банковите сметки на лицата, а могат да бъдат пращани и с чекове или по друг начин, който предстои да бъде определен, каза Ребък. Но няма да има нужда хората да пътуват до Атлантик сити, за да теглят печалбите от своите сметки.

Законът в Ню Джърси позволява сключването на споразумения с щати, където хазартът по интернет е узаконен. Засега такива са само Невада и Делауер. Но когато и други щати приемат свои закони за интернет залаганията, конкуренцията може бързо да се повиши. Те (другите щати) ще могат бързо ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване