03/04/13 15:52
(http://www.klassa.bg/)

Инвеститорското доверие в еврозоната пада


Доверието на инвеститорите в Еврозоната се влоши рязко през март, според данните на компанията за пазарни изследвания Sentix. Индексът определян от Sentix отбеляза солидно влошаване до „минус“ 10,6 пункта в началото на март спрямо „минус“ 3,9 пункта през февруари и прогнози за по-умерено влошаване до „минус“ 5,2. Така настройката на инвеститорите в Еврозоната „пречупи“ своя шестмесечен тренд на подобрение, главно поради подновените страхове за политическата несигурност в региона след предсрочните избори в Италия, които не излъчиха ясен победител способен да формира новото правителство на Апенините.

"Причината за новото влошаване на инвеститорското доверие в региона е очевидна: Това е изходът от изборите в Италия, който доведе до нова несигурност относно бъдещото развитие на третата по сила икономика в Еврозоната и на целия регион", посочва в свое изявление след данните Sentix.

Компонената на бъдещите инвеститорски очаквания за развитието на Еврозоната отбелязва спад през март до „плюс“ 8,3 пункта спрямо „плюс“ 15,8 за февруари месец, докато компонента на текущите бизнес условия се влоши до „минус“ 27,8 от „минус“ 21,8 пункта за предходния месец.

Само Sentix бизнес индексът на Германия отчита стабилизация и дори се повишава слабо до „плюс“ 24,5 пункта през март от „плюс“ 24,3 пункта за февруари, като това е негово най-високо ниво от юли 2011 г. насам.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване