03/04/13 08:28
(http://www.klassa.bg/)

Не се вижда краят на политическата безизходица в Италия

Трите най-големи партии в италианския парламент – Демократическата партия, протестното движение „Пет звезди” и „Народ на свободата” на медийния магнат Силвио Берлускони, досега не са успели да постигнат споразумение за формиране на национално коалиционно правителство, пише „Айриш таймс”.
През уикенда президентът на Италия Джорджо Наполитано призова за „премерени, отговорни и реалистични” решения за безизходицата, като напомни, че всички партии имат „задължението” да опазват „националния интерес и международния имидж на страната”.
Много коментатори интерпретираха този коментар като израз на нежеланието на президента да се организират нови избори, а по-скоро да се положат повече усилия за формиране на коалиционно правителство.
Деликатният момент остава в Сената, където Демократическата партия има 123 места, „Народ на свободата” - 118 места, а движението „Пет звезди” – 54.




















"Айриш таймс

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване