03/05/13 18:26
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ: Президентът изопачава фактите

Демократи за силна България и Единство опровергават думите на президента Росен Плевнелиев: "Г-н Костов поиска властта", се казва в съобщение на ДСБ до медиите.

"Това не отговаря на истината и не прави чест на президента да изопачава фактите. Той беше призован да направи последно усилие да привлече подкрепата на ГЕРБ за програмно правителство с посочени от него експерти. Вместо това, допусна да се провали заедно с провала на ГЕРБ и наложи решение против волята на протестиращата българска общественост", се казва още в съобщението на ДСБ.

След срещата с ръководството на ПГ на ДПС, което върна мандата президентът каза следното: "Минах консултации с основните политически сили, свиках извънреден Консултативен съвет, на който парламентарно представените партии казаха, че е невъзможно съставяне на правителството. За трети път имах възможност да разговарям с лидерите на трите най-големи парламентарни групи, но те върнаха мандата. Костов поиска властта, след което Сидеров декларира, че ще излезе на въоръжена борба. Не ни трябва това. За четвърти път вчера проведох разговор с Костов и другите парламентарни групи, които отхвърлиха възможността да бъде даден мандат на Костов", каза държавният глава.


СДС пък настоя президентът Росен Плевнелиев да сформира служебното правителство до 3 дни
.

Ако продължи да протака, той ще носи отговорност за дестабилизирането на страната, каза председателят на СДС Емил Кабаиванов. Според него, ако държавният глава не предприеме реални действия, може да се превърне в мишена на протестите.

Сините ркритикуваха и Обществения съвет при президента
"Този съвет е параван, зад който да се правят консултации какъв кабинет да бъде назначен", коментира Кабаиванов. Според бившия син зам.-кмет Иван Сотиров е крайно неуместно е, да се правят консултации с партийни лидери, които хората не искат и да виждат.

Председателят на СДС е убеден, че изходът от тежката обстановка в страната е служебното правителство, но ако в него влязат хора, които не служат на олигархията. СДС иска кабинет от министри без зависимости, които да са добри експерти.
















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване