03/07/13 08:32
(http://www.klassa.bg/)

Обсъждат в ЕС влизането на България и Румъния в Шенген

Днес министрите на вътрешните работи на страните от ЕС ще обсъдят присъединяването на България и Румъния към Шенген. По този повод в сряда от ирландското председателство заявиха, че по време на срещата министрите няма да вземат никакво решение, тъй като няколко страни се противопоставят на членството на София и Букурещ в зоната на свободно движение.
„Няма да има нито гласуване, нито решение” по време на срещата на вътрешните министри на страните от ЕС, заяви източникът. „Засега няма консенсус” между членовете на Шенгенската зона за присъединяването на София и Букурещ, „тъй като няколко страни имат резерви и притеснения”, се казва още в изявлението.
Въпросът за влизането на двете страни в Шенген няма да получи отговор по време на ирландското председателство на ЕС и така ще бъде прехвърлен за решаване в периода след 1 юли 2013 година, когато Литва ще поеме ротационното председателството на ЕС, посочи още източникът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване