03/07/13 17:28
(http://www.hsnovini.com/)

Ученици от езиковата спечелиха 5 стипендии за Великобритания

Част от учениците спечелили стипендиите

3 пълни стипендии и още 2 частични са получили хасковските  десетокласници Борис Костадинов, Кремена Тодорова, Ивайло Лалов, Десислава Колева и Велека Георгиева. На такива стипендии имат право само възпитаници на гимназии, получили специална покана за кандидатстване от елитните колежи. От ръководството споделиха задоволството си от големия брой техни деца, стигнали до възможността да учат във Великобритания, тъй като за цяла България пълните стипендии са 7, а частичните 6.

“Това са изключително стойностни деца, които са се преборили с една жестока конкуренция. Това, което са показали е изключителен успех. Много се радвам за тях. Тази стипендия им се предоставя за една година, но те имат възможност при високи резултати да получат и за 12- ти клас. Аз съм сигурна, че тези наши ученици ще успеят да се представят отлично и ще останат в елитните колежи на острова”, това сподели директорката на гимназията Пенка Делиева.

До правото да учат в елитните великобритански колежи десетокласниците са стигнали след упорит труд и серия от процедури.  Първия етап е бил  изготвяне на есе на избрана тема, след което 12 от най- добрите от всяко училище са се явили на тест в софийскя университет “Свети Климент Охридски” и са изготвили ново есе. Всички хасковски възпитаници успели да получат стипендии са се класирали за индивидуалното интервю с максимален брой точки.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

Директорката на езиковата сподели задоволство от високия успех на нейните ученици

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване