03/08/13 12:02
(http://www.klassa.bg/)

Благотворителен концерт в Хасково в подкрепа на „Сдружение Азбукари“

С двучасов концерт под надслов „Хасково може“  десетки танцови , артистични и спортни групи от града на Богородица показаха своята съпричастност към инициативата на „Сдружение Азбукари“ да изгради първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални потребности. В благотворителния спектакъл се включиха близо 250 участници, повечето от които са ученици от региона.

Те показаха, че не са безразлични към проблемите на връстниците си, а желанието им да помогнат си пролича и във великолепните им изпълнения, чиято енергия зареди положително претъпканата зала на читалище „Заря“ в Хасково.

Над 20 самодейни състави огласиха града, а  зрителите се насладиха на огромно жанрово многообразие.Танцов спортен клуб "Тангра", Ансамбъл "Златна Тракия", Клуб по спортни танци "Гранд" и Ансамбъл "Хасково" са само част от онези, които  пяха и танцуваха повече от два часа в името на благородната идея.
 Организаторите на благотворителния спектакъл и участниците в него  се раздадоха в подкрепа на каузата на „Сдружение Азбукари“ за помощ на деца в неравностойно положение и изграждането на адаптирана площадка за тях в София.  Предвижда се откриването й да сложи началото на второто издание на детския фестивал „Вярвам в теб!”, който тази година ще се проведе на празника на детето - 1 юни и Деня на Ботев - 2 юни в Южния парк в София. За втора поредна година ще се даде възможност на децата да покажат своите артистични и спортни таланти, като входът ще бъде напълно свободен.

 

 

 

„Сдружение Азбукари“


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване