03/08/13 15:51
(http://www.klassa.bg/)

Доверието в политическите партии се срива

Доверието е политическите партии се срива, показва проучване на Института за модерна политика (ИМП). Близо 36% от анкетираните смятат, че няма политическа партия, която да отговори на исканията и търсенията на протестиращите в страната.

Социологът Илия Джамбазов представи резултатите от допитването на ИМП, което е направено в периода 18 - 26 февруари 2013 година.

Трите най-важни неща, които според респондените е най-важно да се променят сега са: промяна в определени закони (22.1%), избиране на нов парламент (20.2%), реформи в съдебната система (15.9%). За приемане на нова конституция са се обявили близо 15% от допитаните.

Джамбазов посочи, че темата за приоритета на финансовата дисциплина е изключително обсъждан казус, особено след оставката на кабинетът на премиера Бойко Борисов. Оказва се, че най-голяма част от хората – 38.3%, участвали в анкетата биха увеличили минималната работа заплата, ако са в ролята на финансов министър. Други 30.5 на сто биха повишили пенсиите, а 15% ще дадат повече пари за детски надбавки.

Анкетираните са взели отношение и по темата атентата в Сарафово от миналото лято. На въпрос дали според тях е имало външен натиск върху позицията на кабинета, 38% отговарят положително, а 14,3% смятат, че не е имало външен натиск. В този случай близо 39 на сто смятат, че това въздействие се е отразило отрицателно върху рейтинга на управляващите, а 10,4% - положително.
 
















ИМП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване