03/08/13 15:18
(http://www.hsnovini.com/)

Започна изграждането на нов социален център по спечелен от общината проект

Стартира строителната дейност  по изпълнение на поредния социален проект , спечелен от община Хасково. „Достъпен свят за нашите деца” , е насочен предимно към деца и семейства, съобщиха от местната администрация.

От няколко дни машини и работници изравняват площта край ОУ “Свети Кирил и Методий”, където ще бъде построен центъра. Проектът „Достъпен свят за нашите деца” е предвиден да се реализира като модел за осъществяване на интегрирани , алтернативни социални услуги за реализиране на ефективни политики за деца и семейства, съобщиха от общината. По първоначален план ще бъдат обхванати 2485  потребители.

“Общностният център “Достъпен свят за нашите деца” ще бъде нова едноетажна сграда със застроена площ от 525,8  кв. м. Предвидена е тераса и рампа за инвалиди. Сградата е условно разделена на три модула от помещения, като всеки модул има отделен вход съобразен с услугите и целевите групи. Ще има зали за работа с деца от 0 до 3 и от 3 до 6- 7 години, здравен кабинет, манипулационна за леки медицински процедури, кинезитерапевтичен кабинет, логопедичен кабинет и др. Предвидена е и детска площадка на открито като в двора  са обособени два къта за игра оборудвани със съответните съоръжения”, коментира началник отдел “Здравеопазване и социални дейности” към общината Стоянка Перчемлиева.

Сред услугите са семейно консултиране и подкрепа, здравна консултация на деца , допълнителна подготовка за равен старт в училище, индивидуална психологическа и педагогическа подкрепа за деца с увреждания и други. Средствата са по спечелен от министерството на труда и социалната политика проект, финансиран от световната банка.

За работа в центъра ще бъдат обучени и назначени 25 служители, сред които социални работници, педагози, психолози, медицински специалисти, медиатори от рискови групи и други.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване