03/08/13 16:15
(http://www.hsnovini.com/)

Обиден ученик плаши школо с бомба

Снимка: архив

Училище “Пенчо Славейков” в Димитровград вчера следобед бе евакуирано, след телефонна заплаха за поставено взривно устройство в сградата на школото,  съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В 13,13 часа на тел.112 е получено съобщение от анонимен глас за поставена бомба в училището. На място веднага е изпратена оперативната група. “Учениците бяха изведени от училището за 3 минути. В ОУ “Пенчо Славейков” учат 713 деца. Когато се наложи да ги евакуираме се провеждаше последния час на първа смяна и много от родителите бяха дошли да си вземат децата”, сподели директорът на училището Снежана Ангелова.

При щателната проверка в училището взривно устройство не било открило. Последвалите издирвателни действия на полицията установява, че сигналът е подаден от 9-годишно момче. То отправило заплахата за бомба от мобилния си телефон. Пред униформените детето обяснило, че е обидено, защото преди месец било изключено от училището.

“Това е дете, което учеше до преди месец в ОУ “Пенчо Славейков”. С него работи педагогическия съветник, защото имаше проблеми. Колективът на училището положи достатъчно усилия за адаптацията и социализацията на това дете. Търсихме съдействие от страна на родителите. Многократно е разговаряно с момчето относно спазването на правилника за вътрешния ред  но и това не помогна”, разказа Ангелова.

От училището потърсили помощ  от отдел “Закрила на детето” и Детска педагогическа стая, но резултат отново нямало. Така се стигнало до изключването на ученика. На майката на момчето е съставен акт, а за случая е уведомена местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, уточниха от МВР.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване