03/08/13 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Основният свидетел срещу "абсолютния престъпник" оглави столичното следствие

Следователят Петьо Петров, който придоби по-широка публичност като основен свидетел по провалилото се на първа инстанция корупционно дело срещу бившия военен министър Николай Цонев, ексглавния секретар на МФ Тенчо Попов и съдия Петър Сантиров, е оглавил столичното следствие.

Магистратът, известен в юридическите сред с прозвището Пепи Еврото, сам потвърди пред Mediapool за повишението. Той каза, че приоритет в работата му ще бъде "да спазваме закона, борбата с престъпността и ползването на максималния капацитет на следствения отдел към Софийската градска прокуратура (СГП)".
"Аз изпълнявам заповеди. Има заповед на главния прокурор Сотир Цацаров, с която е прекратено командироването ми в Националната следствена служба (НСлС), има и заповед на градския прокурор Николай Кокинов за назначението ми", лаконично каза Петров в отговор на въпрос какви са мотивите за повишението му.
Самият Кокинов не отговаря на телефона си. Той не присъстваше и на петъчната пресконференция, на която бе представен отчетът на софийската прокуратура. По традиция градският обвинител винаги участва в тези брифинги, но този път бе сменен от заместничката си Маргарита Немска с обяснението, че е "служебно ангажиран".


















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване