03/08/13 12:54
(http://www.klassa.bg/)

Петър Димитров: Преустановявам участието си в политиката

"Сигурно ще ми липсва, но всичко си има начало и край. Трябва с достойнство човек да извърви своя път. Колкото богат бях преди 20 години във ВНС, толкова богат излизам оттук, но не с финикийски знаци".

Това заяви депутатът от Коалиция за България Любен Корнезов, който потвърди, че няма да се кандидатира за пореден път като народен представител, предаде репортер на БГНЕС.

Преустановявам участието си в политиката, в която съм от 1994 година. Минах дълъг, тежък път и ми се полага да се оттегля, каза на свой ред и левият депутат Петър Димитров. Най-важното е в тази област хората да са българи, които да не пращат децата си да учат и живият в чужбина, а да са тук - в България. Тук е всичко, което ни е създало като нация, като личности и човек може да бъде щастлив само в родината си, смята той. На чуждо място можеш да бъдеш богат, но щастлив - в никакъв случай. Не завиждам дори на богатите емигранти, допълни Димитров.

Противник съм на мнението, че политиката може да бъде професия, трябва да има мандатност на депутатите, е мнението на председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Непрекъснато се говори за нови лица в политиката - искам да ви напомня, че в ГЕРБ новите лица бяха съвсем нови. При нас има най-много млади хора, но не трябва и там да се прекалява, смята той.
Според него в Народното събрание трябва да влязат доказани хора пред обществото и пред своите избиратели. Престоят събранията, готвим се сериозно за изборите, с подбор на правилните хора, заключи Велчев.


















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване