03/08/13 15:38
(http://www.hsnovini.com/)

Розите и карамфилите най- търсени за 8- ми март

8- ми март е веднъж в годината и мъжете трябва да подарят цвете или букет на своите дами, категорични са търговците на хасковския пазар. Няма нищо по- хубаво от това да зарадваш жена, майка или просто непозната, споделят още цветарите.

Розите и карамфилите си остават най- търсени за 8- ми март категорични са търговците на цветя. Някои от тях споделят още,че се забелязва по- голяма интензивност от жените, вместо от мъжете на този ден. Нежните половинки изпреварвали мъжете по купуване на цветя, най- вече за приятелки и колежки. Предимно хората купували по едно цвете,  а за по- специалните случаи букети. Често мъжете при покупка се допитвали до мнението на продавачите.

Цените и тази година белязаха поскъпване преди празника. Днес на пазара една розата можеше да се намери от 3 до 5 лева бройката, карамфила и зюмбюла средно по 1.50 лв. до 2 лева, орхидеите по 5 лева. За по- внимателните мъже имаше подготвени и красиви букети, които струват малко повече.

Увеличението на цените непосредствено преди ден- два търговците обясняват с факта, че се предлага предимно стока от Южна Америка, Холандия и съседна Турция, откъдето доставчиците вдигали цените.

Някои от по-  съобразителните заедно с цветята предлагат и съвети на мъжете с ценоразпис:

-         Обичам те- 4 лева

-         Съжалявам, че не изхвърлям боклука- 5 лева

-         Извинявай, че гледам само мачове- 15 лева

-         Сгреших, съжалявам- 25 лева

-         Ти си моята любов- няма цена.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване