03/10/13 17:51
(http://www.klassa.bg/)

7 заложници в Нигерия са убити

Гръцкото министерство на външните работи съобщи днес, че гръцкият заложник, похитен от нигерийска ислямистка група, вероятно е мъртъв, както твърдят похитителите, предаде АФП.

Нигерийската ислямистка групировка „Ансару” или Ансар ал Муслимин заяви вчера, че е убила всички 7 чуждестранни заложници, отвлечени от обект на строителната компания "Сетрако" на 16 февруари в размирната северна част на страната.

Сред заложниците е имало един гражданин на Великобритания, един грък, трима ливанци, един филипинец и един италианец. От групировката уточниха, че са извършили екзекуцията заради опити на нигерийските и британските сили да освободят пленниците.

Групировката направи изявление на арабски и английски, придружено от видеокадри, които според ислямистите показвали убитите заложници. Както Италия, така и Гърция заявиха, че никое правителство не е правило опит за освобождаване на заложниците.
 

















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване