03/10/13 15:29
(http://www.klassa.bg/)

Google street онагледи журналистическите разследвания

Изненадващо приложение на новата услуга Google street намериха български сайтове. Само няколко дни след пускането й, сайтът „Биволъ“ направи виртуална разходка из незаконно построения на държавна територия басейн на хотел „Хавай“. Според сайта хотелът е собственост на депутата от ГЕРБ Емил Димитров.
Изключително любопитно е и попадението на колегите от сайта Offnews. На 12 декември 2012 година кучета нахапаха 63-годишната Мимоза Стоименова почти до смърт. Очевидци твърдяха, че кучетата са породисти мастифи, които живеят в колибки пред дома на бизнесмена Миню Стайков на ул. “Лескова гора” в престижния столичен квартал. Разследващите от 6 РПУ обаче твърдят, че след направения оглед на място не са открити нито кучета, нито кучешки колибки, а според показанията на охранителите в района обикаляли само улични кучета. Гардовете, които прогонили озверелите породисти мастифи, обясняват, че не са ги разпознали като домашни, въпреки че техните охранителни кабинки стоят на не повече от 20 метра от колибките.
Кадрите от Google street обаче доказват нещо, което Стайков и хората около него упорито отричат пред полиция и медии – че породистите мастифи, изчезнали веднага след инцидента заедно с къщичките си. На снимките ясно се виждат детайлно и кучетата, и къщичките, като прави впечатление, че на колибките включително са излети малки бетонни плочи.
Разбира се Google Street има и своята смешна страна – като например снимката на kaldata.com, уловила човек в неудобен момент на столичната ул. „Проф. Георги Златарски“. Така благодарение на подобни попадения, новата услуга на Google определено стана хит в българските социални мрежи.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване