03/10/13 09:05
(http://www.klassa.bg/)

Времето днес ще е топло за март с променлива облачност и температури до 22°

Днес времето ще остане по-топло от обичайното за март, а въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Облачността ще е променлива. Само на отделни места в Северна България и планинските райони ще превали краткотрайно. Повече слънчеви часове ще има над Южна България. Ще духа слаб, в източните райони до умерен запад-югозападен вятър. Максимални температури - между 17° и 22°. В София - около 17°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев.
И над Черноморието ще има променлива облачността. На отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд, а над южното ще има повече слънчеви часове. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури - до 16°-18°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
И над планините облачността ще е променлива, по старопланинското било по-често значителна, а над Родопите ще има повече слънчеви часове. На отделни места ще превали слабо и краткотрайно. Ще духа умерен и силен западен вятър, който привечер ще се усили още. Максимална температура на 1200 метра - около 11°, на 2000 метра: около 4°.
Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за март и още ще се понижи.












НИМХ
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване