03/10/13 12:16
(http://www.klassa.bg/)

Звезден екип в концерт-спектакъла „От Виена до Бродуей – класика от оперетата и мюзикъла” на 15 март в Бургаска опера

На 15.03.2013 година Държавна опера - Бургас ще представи на своите почитатели бляскавото музикално пътешествие „От Виена до Бродуей”.
Спектакълът обединява най–популярните шедьоври от световната оперетна и мюзикълна класика и среща на бургаска сцена прочути творци в областта на музикално-сценичното изкуство - режисьора Марио Николов и диригента - Юли Дамянов. Ценителите на оперетата и мюзикъла не за първи път имат удоволствието да се срещнат с този постановъчен екип. За такъв Концерт-спектакъл на Националния музикален театър в София, Марио Николов и Юли Дамянов бяха удостоени с най – високото отличие в областта на музикалното изкуство - „Кристална лира” за 2010 година. През май 2010 година същият творчески екип реализира на сцената на Националния музикален театър в София една от най – успешните постановки на световния хит „Царицата на чардаша”, която вече трети сезон се радва на
изключителното внимание на публиката. Русенската публика препълни многократно залите на оперета с новогодишния спектакъл, който същия бравурен екип поднесе в началото на тази година.

Освен като режисьор, меломаните познават Марио Николов и като един от водещите български тенори. Гастролирал в цял свят, певецът е любим изпълнител на централните тенорови партии в спектаклите на Националния музикален театър. Бургаската публика наскоро имаше възможността да се срещне с Марио Николов. През 2012 година, в рамките на „Летни музикални празници” той постави култовия спектакъл „Царицата на чардаша”, в който изпълнява и главната мъжка роля – княз Едвин Липертвайлерсхайм. Повече от две хиляди екзалтирани зрители аплодираха изпълненията на участниците в „Царицата на чардаша” в препълнения Летен театър в Бургас. През 2008 година поставя на бургаска сцена „Българи от старо време”, а през 2009 година „Прилепът”.

Диригентът Юли Дамянов работи повече от двадесет и пет години в Националния музикален театър. Изявен специалист в жанровете оперета и мюзикъл, той се радва на многобройна аудитория почитатели. Юли Дамянов е познат на бургаската публика, от представленията на музикалния шедьовър „ Хубавата Елена” на Офенбах, който вече години наред радва почитателите на операта и оперетата.

Интригуващо в предстоящия концерт–спектакъл ще бъде участието на младата, но вече изключително популярна звезда Валентина Корчакова. Очарователната певица има зад гърба си вече десет годишна кариера като водеща солистка на Националния музикален театър, многобройни изяви в Европа, носител на отличия от наши и международни конкурси. През 2009 година очарова бургаската публика като Розалинда в „Прилепът” – постановка на Марио Николов.
Сопраното Валентина Корчакова ще срещне на Бургаска сцена изявените си колеги Марио Николов и Юли Дамянов и солистите на Държавна опера Бургас : Шмилена Султанова, Биляна Данаилова, Людмила Михайлова, Георги Султанов, Диман Панчев, Йордан Христозов, Тошо Герджиков, хор балет и оркестър на Държавна Опера - Бургас.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване