03/10/13 09:08
(http://www.klassa.bg/)

Панайот Рандев: Моделът на управление рано или късно ще се смени, въпросът е кога и на каква цена

Моделът на управление рано или късно ще се смени, въпросът е кога и на каква цена. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” психологът Панайот Рандев, ръководител на Институт РЕ-ГЕНЕЗИС. Според него политическите партии няма да позволят тази промяна, защото искат да останат на власт, най-малкото за да си закрият следите от това, което са свършили през последните години или поради това, че ще станат безработни, ако не са в политиката. „Те са хиляда, две хиляди души от най-тесните партийни активи и още сигурно 50 хиляди около тях. В непосредствено бъдеще няма да има някаква промяна на модела, но при една патова политическа ситуация, продължаваща с месеци, ще се стигне до такава и от двете страни”, добави Рандев. По думите му масите ще поумнеят, ще намерят разумни решения, политиците ще видят, че не могат да се справят със ситуацията и ще са готови не просто на компромиси, а на по-радикални решения.
„Проблемът е как и протестиращите, и масата от мълчаливото население, и политиците ще намерят в дългосрочен план някакви разумни решения към края на годината. Намирането на разумно решение изисква много неща, които аз не виждам нито в протестиращите, нито в политиците. Това е отговорност, експертност, разумност и мъдрост, която се формира с години”, посочи психологът Панайот Рандев.



















Яница ТАНЕВА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване