03/11/13 15:22
(http://www.hsnovini.com/)

Глобиха сладкарница в Хасково – работила без регистрация

Снимка: архив

Кафе-сладкарница в Хасково е санкционирана от инспекторите на Областна дирекция по безопасност на храните. Заведението е работило близо месец без нужната по закон регистрация.

От дирекцията информират, че кафе-сладкарницата е приемала клиенти след 17:00 часа, за да избегне проверки. Собственикът следва да плати глоба в размер от 1 500 до 2 000 лева.

При проверка на хранителен магазин в областния град инспекторите установили продажба на пита кашкавал без маркировка по Закона за ветеринарномедицинската дейност. Санкцията е в размер от 50 до 150 лева.

Глоба ще плати и собственик на цех за бутилиране и пакетиране на хранителни продукти в Хасково за това, че го е отдал под наем на фирма, без да уведоми за това Областната дирекция по безопасност на храните. Санкцията в този случай е от 1 000 до 2 000 лева. Издаден е и акт на цех за тестени закуски в Хасково за неизпълнение на предписание за подобряване условията в базата. Глобата е в размер от 250 до 500 лева.

Два акта са съставени и хранителни магазини в Свиленград за неспазване на добри производствени практики и продажба на стоки с изтекъл срок на годност. И в двата случая собствениците ще платят глоби в размер от 500 до 1 000 лв.  През изминалата седмица инспекторите са извършили 119 проверки в региона, издадени са и 4 предписания.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване