03/11/13 11:46
(http://www.klassa.bg/)

"Градове на показ" предлага по-различен поглед към света

На 12 март, вторник, от 22.00 ч. Discovery Channel стартира ново предаване, в рамките на което ще „разсъблече” големите световни градове, за да покаже какво се крие под тях. В новата поредица Discovery Channel надниква отвъд обвивката от стомана, бетон, сгради, пътища и реки, за да изследва тайните технологии и инфраструктурата, намираща се в основите на градовете.

Как дубайските небостъргачи се крепят върху пясъка? Какво придържа най-големите структури в Сан Франциско, за да оцелеят при земетресенията в този силно сеизмичен район? Новата поредица "Градове на показ" показва геоложките, архитектурни и технологични основи на най-големите градове в света чрез невероятни компютърни ефекти. Зрителите ще имат възможността да видят какво се крие в стените, под асфалта, на дъното на реките и океаните и във вътрешността на скалите, над които са построени Лондон, Рим, Дубай, Сидни, Торонто и Сан Франциско. Екип от инженери и геолози говорят за дизайна и технологиите, които определят ритъма на модерните метрополиси. Те обясняват как се подновява огромната мрежа от подземни тунели в Лондон и разказват какви иновации стоят зад снегоустойчивите кули в Торонто, един от най-негостоприемните градове в света, където температура от -40 градуса не учудва никого.

„Градове на показ” стартира на 12 март, вторник, с обещанието да ни покаже зрелищни гледки и разкрие малко познати факти за градовете, в които живеем.


Дискавъри Нетуъркс Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA) е част от документалната медийна компания номер 1 в света Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK). Дискавъри Нетуъркс CEEMEA дава възможност на хората да изследват света и да задоволят любопитството си чрез 9 канала, като ключовите от тях са Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science и Discovery HD Showcase, успоредно с това медийната компания предлага водещи потребителски и образователни продукти и услуги. Ние излъчваме в 99 страни на три континента, а програмите са преведени на 18 езика.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване