03/11/13 12:27
(http://www.klassa.bg/)

Даниел Вълчев: Готови сме да поемем отговорността за управлението на България

Движение „България на гражданите” категорично няма да влезе в коалиция, но би подкрепило съставянето на правителството, обяви в понеделник пред bTV Даниел Вълчев „Никога не сме казвали, че няма да подкрепим правителство, нито че няма да съставим правителство,” заяви той с уговорката, че от движението чакат да видят как „ГЕРБ и БСП ще се държат на изборите”. По думите на Вълчев, партията на Меглена Кунева има „тежки идеологически различия” с БСП и „културни различия” с ГЕРБ, чието управление обвини за „опростачването” през последните години. Вълчев припомни, че премиерът в оставка Бойко Борисов е имал възможност да довърши мандата си, а Сергей Станишев предварително е обявил, че няма да заеме премиерския пост. „Двете най-големи политически сили се отказаха от управлението. Ние сме готови да поемем отговорността за управлението на България,” декларира Даниел Вълчев.
„Ние не получаваме субсидия от данъците на хората, а ГЕРБ - откакто са на власт получават близо 19 млн. лв. годишно или близо 74 млн. лв. за целия мандат,” изчисли той. По този повод Вълчев коментира намерението на Движение „България на гражданите” да намали наполовина размера на държавните субсидии за партиите. „Трябва да ги има, за да не прибегнат партиите до съмнителни източници на финансиране, но не в такива размери по време на криза,” категорични са от партията на Меглена Кунева. Даниел Вълчев изчисли, че само със спестените пари от субсидиите на ГЕРБ и БСП след подобна мярка могат да се осигурят безплатни учебници за всички ученици до 7-ми клас. „С цялото уважение към възрастните и безработните, ако ние трябва да избираме към коя възрастова група да насочим финансите – това са децата. Държавата трябва поеме солидарно издръжката им,” заяви Даниел Вълчев.
Политическата програма на Движение „България на гражданите” предвижда и въвеждането на електронен здравен паспорт, който да съдържа здравното досие на гражданина. Докато от БСП обещават 250 000 нови работни места, от движението на Меглена Кунева обещават 150 000. „За разлика от БСП ние не обещаваме работни места, а да създадем условия за създаването им – това е разликата между лявото и дясното мислене. БСП ще ги разкрие с държавни пари, ние ще променим средата, така че предприемачите да искат да наемат нови хора,” обясни Даниел Вълчев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване