03/11/13 18:09
(http://www.klassa.bg/)

Милен Радуканов е новият треньор на ЦСКА

Новият треньор на ЦСКА се казва Милен Радуканов. Това съобщи изпълнителния директор на "червените" Георги Илиев - Майкъла след срещата на високо равнище в ЦСКА.

Както е известно днес в ЦСКА имаше среща на всички важни фигури в ръководството. На тази среща стана ясно, че Емил Костадинов ще бъде отново шеф в ЦСКА.

Именно Костадинов пък заяви, че Йешич е уволнен след като приключи важната среща. Малко по-късно се появи и Майкъла, който разкри, че Радуканов ще е новия треньор.

Милен Радуканов ще получи договор за 4 месеца и ако се представи добре ще получи предложение за продължение на контракта.

"Радуканов е треньор за 4 месеца, има време да докаже за тези 4 месеца, на какво е способен и ако сме доволни, договорът му ще бъде удължен", заяви Майкъла след заседанието на Надзорния и Управителния съвет на ЦСКА.

Георги Илиев даде интересно мнение за уволнението на Стойчо Младенов преди 2 месеца.

Днес стана ясно, че Иво Иванов повече няма да членува в Надзорния съвет и на практика се оттегля от клуба.

Новият директор в ЦСКА Емил Костадинов също даде обширно изказване пред медиите и обясни целите до края на сезона.

Треньор номер 1 на ХХ век Димитър Пенев не изглеждаше притеснен, че Йешич е изкарал само 2 официални мача начело и припомни подобни случаи в историята.

Милен Радуканов отново е треньор на ЦСКА, отново като заместник на човек, който прекара на поста малко над 2 месеца.

През 2010-та година Радуканов заслужи прякора си "Моуриньо", защото първо беше назначен като помощник-треньор на Йоан Андоне и служеше за преводач на румънския специалист.

В последствие Радуканов бе в щабовете на временния наставник Адалберт Зафиров и на още по-временния такъв Павел Дочев. След фарса с Гьоре Йовановски (не че пребиваването на Дочев на "Българска армия" не беше фарс) Радуканов застана еднолично начело.

Заради липсата на лиценз "ПРО" обаче Милен беше в треньорски тандем със Сашо Борисов, но на практика той взимаше важните решения относно състава и тренировките.

Благодарение на Радуканов ЦСКА спечели последните си засега трофеи - Купата и Суперкупата на България през 2011-та година.

Той е единственият наставник на "армейците", който е печелил някакви отличия в интервал от цели 4 години - преди него ЦСКА беше триумфирал със Суперкупата под ръководството на Димитър Пенев на 5-ти март 2009-та.

Едно качество на Радуканов го отличава от всички останали треньори на "червените" в ерата "Титан" - той е единственият, който запази добрите си отношения със собствениците и те дори го взеха под крилото си, като му осигуриха гръб за развитие в професията.

Сега Радуканов е с лиценз "ПРО" и може законно да седне на пейката на отбора, без да се нуждае от формален ментор в лицето на някой друг специалист. Също така Милен се прочу с качествата си на психолог и при него звездите на тима изпълваха потенциала си, като дори известния с настроенията си Мишел Платини се чувстваше щастлив.

Вероятно това е едно от предимствата, което е натежало при избора за заместник на Миодраг Йешич. Също така Радуканов се ползва с покровителството на "Титан" и наскоро отиде на стаж при треньора на БАТЕ (Борисов) Виктор Гончаренко именно благодарение на собствениците на ЦСКА.

Радуканов беше казвал в скорошно интервю, че не бърза да подновява треньорската си кариера, но смята себе си за един от успешните наставници на "армейците" в модерната история на клуба.

Цифрите наистина го доказват, макар че напоследък завръщането на известни с постиженията си треньори на "Българска армия" не оправдава големите очаквания. Доказаха го Стойчо Младенов, който напусна изненадващо след добра серия, но срамно отпадане от евротурнирите, както и Миодраг Йешич - записал една загуба и една победа в първенството.

Остава да видим дали Радуканов ще издържи на напрежението и ще овладее съблекалнята, защото точно неразбирателствата между Йешич и някои футболисти е натежало при смяната му.


















iNews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване