03/11/13 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Фиорентина свали Интер от четвъртото място в Серия А

Отборът на Интер загуби втори пореден мач в разстояние на само няколко дни, след като тази вечер "нерадзурите" отстъпиха с 0:1 на Болоня пред собствена публика в среща от 28-ия кръг на Серия А. Единственият гол отбеляза бившият национал на Италия Алберто Джилардино.

Така Интер се свлече на 5-а позиция във временното класиране и остава на 4 точки от третото място, даващо право на участие в Шампионската лига на есен. Там се намира градският съперник Милан. Фиорентина пък излезе на четвърто място, печелейки гостуването си на Лацио.

Сблъсъкът на "Сан Сиро" бе специален за Интер поради две причини. Вчера "нерадзурите" отпразнуваха своя 105-и рожден ден, а аржентинският капитан и символ на тима Хавиер Санети изигра своя мач №600 в Серия А.

През седмицата Интер допусна тежко поражение с 0:3 от Тотнъм в Лига Европа, като футболистите на Андреа Страмачони имаха шанс да се реваншират пред своите тифози. Феновете обаче отново останаха разочаровани.

Междувременно отборът на Фиорентина се изкачи на четвърто място, постигайки изключително важен успех в битката за третата позиция и завръщане в Шампионската лига на есен. Воденият от Винченцо Монтела състав се наложи с 2:0 при гостуването на Лацио, като по този начин "Ла Виола" задържа дистанцията от три точки пред третия Милан.

Фиорентина се възползва и от загубата на Интер от Болоня, измествайки "нерадзурите" от четвъртото място.

Балканското дуо Стеван Йоветич - Адам Ляич донесе успеха на гостите, а поражението смъкна Лацио на шеста позиция с 47 пункта, колкото има и Интер. За "орлите" това бе втора поредна загуба, след класическото поражение с 0:3 от Милан преди седмица.




















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване