03/11/13 14:46
(http://www.hsnovini.com/)

Цонева към “Еском”: Нямате нито едно изрядно заявление внесено в общитана

Само 5 от 57-те улици, за които ДНСК са издали заповеди за премахване на незаконните кабели, има мрежа на БТК, която операторите биха могли да ползват

„Еском” иска да мине метър от закона, като не плати дължими такси на общината, за да прекара кабелите под земята. Това стана ясно на провелата се среща днес между общината и кабелния оператор.

Само 5 от 57-те улици, за които ДНСК са издали заповеди за премахване на незаконните кабели, има мрежа на БТК, която операторите биха могли да ползват, сподели кметът Георги Иванов.  Това касае улиците “Средна гора”, “Илинден”, “Георги Кирков”, Цар Освободител” и “Добруджа”. Съветът на градоначалникът към представителите на “Еском” бе да пуснат отделно искане за 5-те улици.

За останалите 50 улици няма внесени в общината данни за законност на кабелите на БТК, уточни главният архитект на общината Кремена Цонева и допълни, че нито едно заявление подадено от „Еском” не е изцяло изрядно. “Един обект се доказва, че е законен с удостоверение за търпимост,  със съответния акт за узаконяване  и нанасяне в плана на подземните комуникации. Дори да ползвате мрежата по въпросния член 147, по който няма одобряване на съответния проект, а само разрешение за строеж ние искаме да видим къде са тези обекти и къде точно са разположени”, уточни Цонева.

 

Шени Делчева и Росен Пеянков

Ако документите  отговарят на  изискванията по ЗУТ от общината ще разрешат прокарването на мрежата. Това може да се случи и в рамките на 5 дни, стига кабелният оператор да има желание за това.  “Аз съм представител на изпълнителната власт и съм длъжен да спазвам законите и да защитавам интересите на общината”, отговори Георги Иванов. До разбиране от страна на кабелния оператор не се стигна, затова и  градоначалникът сложи край на срещата.

Пълният запис от срещата между община и кабелният оператор чуйте в прикачения звуков файл.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Аудио файла слушайте тук

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване