03/13/13 22:42
(http://www.klassa.bg/)

Бонусите на шефовете в Google

Четирима души от висшия мениджмънт на американския гигант Google ще получат завидни бонуси. Общата им сума ще възлезе на почти 15 милиона долара, съобщава Econ.bg, цитирайки AP.

Шест милиона от посочената сума ще бъдат връчени на председателя на Борда на директорите на компанията Ерик Шмид, чието богатство понастоящем се оценява на 8 млрд. долара.

Шмид заемаше длъжността главен изпълнителен директор на Google в продължение на цяло десетилетие допреди две години, когато постът бе поет от Лари Пейдж – един от основателите на интернет гиганта.

Голяма част от богатството на Ерик Шмид е свързано с акциите на Google, които в последно време достигнаха рекордни стойности на борсата. Сега бившият номер едно планира да продаде 3,2 млн. акции и от сделката да получи около 2,6 млрд. долара.

Нито Лари Пейдж, нито Сергей Брин – другият съосновател на Google, обаче ще получат бонуси за своята работа. И двамата милиардери, притежаващи по 23 млрд. долара всеки, работят за символичната годишна заплата от един долар от излизането на компанията на борсата през 2004 г.

Освен Ерик Шмид бонуси ще получат още главният адвокат на компанията Дейвид Дръмонд (3,3 млн.), нейният главен финансист Патрик Пичет, както и Никеш Арора – главният бизнес директор. Последните двама ще вземат по 2,8 млн. долара.

















Google


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване