03/15/13 10:29
(http://www.klassa.bg/)

Йордан Бакалов ще се занимава с политика, но не в парламента

След 16 г. в политиката вече бившият депутат от Синята коалиция Йордан Бакалов се оттегля. „Ще продължа да се занимавам с политика, но не в Народното събрание,” заяви той в ефира на bTV.

Бакалов отрече да се е присъединил към новата формация „Единство”, която беше основана от евродепутата Надежда Нейнски и бившия лидер на СДС Мартин Димитров. „Аз съм член на СДС и съм благодарен на всички, които са ме подкрепяли,” каза той и подчерта, че е избиран четири пъти от един и същи избирателен район.

Йордан Бакалов увери, че решението да се откаже от политиката е дошло още през 2010 г., когато се оттеглил от поста на областен председател на партията в Пловдив.
Той упрекна управляващите, които заемат политически позиции, а твърдят, че не са политици. „Всичко е политика, щом застанеш на политическа позиция. Това в последното управление не се осъзнаваше,” подчерта Бакалов.

Той коментира и „поръчката”, която бившия премиер Бойко Борисов обяви от парламентарната трибуна, след като кабинетът му подаде оставка. Бакалов видя разминаване в тезите на главния прокурор Сотир Цацаров и на шефа на разузнаването ген. Димитров. Според първия в случая нямало класифицирана информация, докато вторият е на обратното мнение.

Според Йордан Бакалов разсекретяването на класифицирана информация от партньорска служба не може да стане без нейно съгласие, а разгласяването на такава информация от парламентарната трибуна „не е нормално”.

„Не знам коя партньорска служба вече ще ни подава каквато и да е класифицирана информация,” коментира накрая бившият син депутат.



















bTV


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване