03/15/13 16:20
(http://www.hsnovini.com/)

Млади строители показват умения по зидария на регионално състезание в гимназията по дървообработване

Днес в гимназията по дървообработване и строителство в Хасково бе даден старт на регионален кръг от националното състезание  за най- добри млади строители. В него ще вземат участие ученици от професионални гимназии от южна България, в които се провежда обучение в съответните специалност.

40 млади строители от 9 професионални гимназии от Хасково, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Казанлък и Димитровград се включиха в регионалното съревнование. На официална церемония днес домакините от Хасково посрещнаха своите колеги. Приветствие отправи и директорът на гимназията Александър Батимов.

Състезанието започва утре, а в рамките на надпреварата учениците ще демонстрират умения и творчество чрез нови техники в областта на строителството. Два са етапите, в които учениците ще показват какво са научили до сега. По време на техническа конференция днес следобед ръководствата и участниците научиха програмата и жребия.

По време на първата част те ще решават теоретичен тест,а през втория ден е практическата част. Именно тогава ще се види, кой е усвоил най- добре техниката за правене на качествени мазилки и шпакловки. Ще се демонстрират още умения в бояджийство, облицоване , зидария и сухо строителство.

Всички отбори ще бъдат оценявани от жури . За най- добрите са осигурени и награди. Първенците печелят и правото да участват на националното състезание в Пловдив през месец април.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване