03/15/13 22:16
(http://www.klassa.bg/)

Отец Иван получи приза Велик българин


Почетна награда Велика Българин получи отец Иван по време на тържествена церемония по случай първата годишнина на сдружението за опазване на културно-историческото наследство Велика БОЛГАРИА, снощи в Бистро 53.
"Тази награда не е за мен, а за всички вас, които помагате на бездомните в този приют. Ако не сте вие, няма как да се справя сам", бяха думите на отец Иван, който получи наградата от Патриция Кирилова, председател на сдружението и главен редактор на в. Велика БОЛГАРИА. Грижите му за майките и децата, настанени в Нови хан и във втория му приют край Монтана растат все повече, защото в края на зимата въглищата свършили, храната също не стигала.
Специална награда Велика БОЛГАРИА получи и Христина Григорова за буден български дух и нейното артстудио Тангра.
Гости на събитието бяха учени и специалисти от областта на опазването на културното ни наследство, националната сигурност и иновативните технологии. Професор Евгений Сачев и издателят на сп. Сигурност Лазар Мурджев поздравиха също присъстващите и дадоха надежда за оцеляването на българския дух. "Културно-историческото ни наследство се оказа последния оцелял стълб на националния ни суверинитет", каза р словото си г-н Мурджев.
Психологът Еленко Ангелов, писателят Димитър Божанов, художникът Моно Петра, един от създателите на легендарното сп. Авитохол - д-р Владо Христов, инж. Димитър Вергиев, университетски преподавател, учредителите на сдружението Давид Леви, проф. Сашо Драганов и много други отпразнуваха годишнината на сдружението, което по традиция връчва почетни награди за патриотизъм и силен български дух.
Досегашни носители на патриотичните призове са проф. Иво Кременски, бившият външен министър Иван Станчов, Галя и Христо Маджарови, които от години пишат за скритата и преиначена история на България в поредицата "Големият заговор срещу българите".
Наградите са част от националната кампания на сдружение Велика БОЛГАРИА „Българският дух – водач на света към новото духовно хилядолетие”, която стартира от София с наградата "Велик Българин", връчена на европейския шампион по бокс Кубрат Пулев.
Носител на почетния приз е и врачанският общественик и патриот Огнян Пищиков, както и председателят на Общинския съвет на Мездра и председател на Асоциацията на председателите на общинските съвети в България - инж. Делян Дамяновски, който е неразделна част от инициативите за опазване на правата на българите в Сърбия, Македония, Албания и т.н.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване