03/15/13 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев в Брюксел: България трябва да си напише домашното

„България е последната страна в ЕС, която не е въвела третия енергиен пакет и трябва да си напише много бързо домашното”. Това заяви на пресконференция за български журналисти в Брюксел президентът Росен Плевнелиев след първото си участие в заседание на Европейския съвет. Той съобщи, че следващата седмица делегация от нашата страна ще посети Брюксел.
„Много хора, които са имали думата в българската енергетика в последните 15-20 години, трябва да отговорят, защо сме "на опашката" и започват да ни глобяват за неспазване на европейски закони и регулации, заяви президентът”.

По неговите думи служебното правителство ще трябва да работи за отделянето на Електроенергийния системен оператор от Националната електрическа компания, за разделянето в електроразпределителните предприятия на дружества за пренос и за доставка на ток. Имаме от какво да се срамуваме, но трябва бързо и отговорно да си свършим работата”, посочи Плевнелиев.
 

















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване