03/15/13 08:05
(http://www.klassa.bg/)

Правата на пътниците в Европейския ден на потребителите

Правата ни като пътници - това е акцента на днешния Европейски ден на потребителите. По този повод Европейският потребителски център в България организира публично разясняване на пътническите права за пътуващите с автобуси тази сутрин на Централна автогара в София.

Експертите ще отговарят на всякакви конкретни казуси и ще съдействат за разрешаването им. От 1 март в сила влезе нов регламент на Европейската комисия, който дава нови възможности на пътниците. Той налага обезщетение до 1200 евро за загубен багаж и връщане на половината сума от билета при закъснение на автобуса с над 2 часа.

Освен това десет пъти скача и цената на застраховката Гражданска отговорност на местата в автобусите. Това от своя страна предизвика недоволството на бранша, според който новите правила могат да доведат до злоупотреби на пътниците с превозвачите и дори да предизвикат фалити сред компаниите.


















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване