03/16/13 09:26
(http://www.klassa.bg/)

Полицаите се срещат на открито 4 г. след големия си протест

Най-голямата синдикална организация в МВР организира открито събрание с членове и граждани в 12:30 часа в събота. То ще се проведе в парка „Заимов” в София, откъдето преди 4 години започна масовият полицейски протест.

„Надяваме се, че 4 години по-късно, е по-добре да отбележим тази дата празнувайки, а не отново протестирайки,” се казва в съобщението, публикувано на интернет страницата на федерацията.

Преди дни синдикалният лидер Валентин Попов изтъкна, че преди изборите на 12 май трябва да се бъде сключен нов колективен трудов договор между служителите и ръководството в МВР.

Полицаите заявяват, че е необходим нов обществен договор между служителите и ръководството в МВР след изборите. На днешното си събиране те ще обявят за какво биха били техни следващи протести.

Сбирката е, за да се демонстрира, че времето на пушенето и на пиенето на студена вода е приключило. От синдиката са поканили и служебния министър на вътрешните работи Петя Първанова.

В парка „Заимов” ще присъстват и стотина служители на затворите и следствените арести от регионалните структури на Синдикат на служителите в затворите в България .

















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване