03/16/13 11:56
(http://www.klassa.bg/)

Цецка Цачева: Ще играя иргата!

„Ще играя играта!” С тези думи бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева отговори на въпрос дали ще участва в предсрочните парламентарни избори на 12 май заедно с партията си ГЕРБ.

„Оставам в политиката, но по-вярно е, че политиката остава в мен,” коментира в предаването „Тази събота” по bTV първата жена, оглавявала българския парламент. „Ще играя играта, но ролята ми зависи от много хора, най-вече от избирателите,” допълни тя.

Цачева призна, че последният пленарен ден на 41-то Народното събрание не е бил тържествен. Тя обаче не се разочаровала от критичните коментари на опозицията към мнозинството, защото според нея „парламентът е мястото, където да се чуват различните тези”.

Бившият парламентарен шеф каза, че няма представа коя структура как и къде действа, затова не коментира дали в оглавяваното от нея Народно събрание е имало лобита.
Цецка Цачева отчете още, че „залисани в собствените си вътрешнопартийни спорове”, депутатите не са оценили действително случващото се на улицата по време на протестите.

Тя направи аналогия с романа „Лавина” на Блага Димитрова, в който структурата на снега подсказвала предстоящото бедствие. „Енергийните експерти бяха длъжни да ни предупредят, а една сутрин просто се събудихме с големите сметки,” подчерта тя.

Цецка Цачева посочи, че много от исканията на протестиращите са основателни, но има и такива, които биха върнали България на изходна позиция по отношение на напредъка по европейските приоритети и геополитическото позиционирана на страната.















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване