03/17/13 09:13
(http://www.klassa.bg/)

Елизабет II държала Камерън нащрек при срещите им

Кралица Елизабет II държала непрекъснато нащрек Дейвид Камерън с въпросите, които задавала по време на техните редовни седмични срещи, казва британският премиер в документален филм със заглавието "Нашата кралица", който ще бъде излъчен днес по ITV.

Камерън освен това намирал разговорите в сряда с кралицата за "терапевтични", доколкото 86-годишната Елизабет II винаги разглеждала проблемите на страната в перспектива. Филмът следва събитията от 2012 г., когато беше празнуван диамантеният юбилей - 60 г. на трона, на кралицата. Като конституционен монарх Елизабет II е политически неутрална, но има правото да изразява мнението си по управленски въпроси. Тя, също така, може да бъде питана за съвет, да окуражава или предупреждава за дадени стъпки.
Срещите на министър-председателите с нея са напълно конфиденциални – на тях не присъства никой друг. "Тези срещи са терапевтични, защото докато обясняваш конкретен проблем, стоящ пред правителството, или конкретно предизвикателство за страната, понякога виждаш как всичко става по-ясно, когато го обясняваш на тази личност с невероятен жизнен опит", казва Камерън. Той е 12-ят министър-председател, който служи под управлението на Елизабет II. Първият е Уинстън Чърчил.














АФП



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване