03/17/13 13:53
(http://www.klassa.bg/)

Пл. Орешарски: Няма опасност за валутния борд

„Не виждам непосредствена заплаха за функционирането на валутния борд", заяви бившият финансов министър Пламен Орешарски пред “Нова телевизия”.
"Днес БНБ разполага със значително по-големи резерви, отколкото в края на 90-те години и началото на този век", обясни той.

"Добре е, че в тази среда президентът не назначи ново лице, а човек от гилдията", коментира Орешарски по повод назначаването за служебен финансов министър на Калин Христов. Според Орешарски ако борда беше заплашен, Калин Христов щеше да стои в БНБ, защото “именно там се спазва бордът”. „Ако имаше опасност за борда, управителят на БНБ нямаше да пусне подуправителя си.”

Евентуален „бунт” срещу "банковото робство" може да се окаже много опасен", заяви Орешарски. "Информацията, с която разполагам в момента, ме прави по-спокоен", добави той и обясни, че българската банкова система след 1996-1997 година е била много добре регулирана и днес тя е доста по-добре.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване