03/17/13 06:30
(http://www.klassa.bg/)

Премиер хвали парламент, че е оцелял цял мандат

В последното си обръщение към нацията в качеството си на министър-председател Раджа Ашраф приветства историческия факт, че парламентът на Пакистан е изкарал пълния си мандат и определи станалото като победа на демокрацията.

В Пакистан военните са взимали властта три пъти с преврат и са управлявали страната през близо половината от съвременната й история.
"За мен е въпрос на удовлетворение, че обикновен човек, какъвто съм аз, днес е министър-председател на Пакистан и това ми дава надежда, че демокрацията в страната ни ще продължи да се развива", посочи Ашраф в телевизионното си обръщение. "Пакистан има дълга история на стълкновения между демократичните и недемократичните сили, но, в крайна сметка, демократичните постигнаха победа". Последните пет години в Пакистан бяха белязани от спад в икономическото развитие и влошаващо се положение в сферата на сигурността.
Ашраф призова народа да участва в планираните през май парламентарни избори и изрази увереност, че те ще бъдат честни. "Призовавам всички политически партии, националните институции, гражданското общество и медиите изборният процес да приключи в независима, мирна и нормална обстановка". Премиерът е постигнал споразумение националните и провинциалните избори да се проведат в един и същи ден. Дата още не е определена, но представители от централната избирателна комисия препоръчват 8, 9 или 10 май.В момента се водят политически консултации за сформиране на изпълнителна администрация, която да действа по време на предизборната кампания.

















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване