03/17/13 06:13
(http://www.klassa.bg/)

Реал Мадрид обърна Майорка у дома

Майорка поведе на два пъти на Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу", но "кралския клуб" показа характер и измъкна победа с 5:2 над гостуващия тим в интересен двубой от 28-ия кръг на Примера дивисион.

Нсуе (6) смълча домакинската публика рано в срещата, но Игуаин (15) успя да изравни. Майорка обаче не се предаде и отново поведе чрез Алфаро (21). Полувремето приключи при този резултат, но направените промени от Моу донесоха нужната свежест и Роналдо (52), Модрич (54) и Игуаин (57) донесоха успеха на столичани. Бензема (90+2) оформи крайното 5:2.

Разликата в срещата дойде от Месут Йозил, който влезе на почивката и се отчете с 2 асистенции, като той вече има общо 43 откакто подписа с Реал след Мондиал 2010.

Благодарение на успеха "белия балет" се намира на 10 точки от Барселона и заема втора позиция с 61 точки. Майорка пък продължава да е в опасната зона на изпадащите отбори, като има 24 точки - на 2 от Сарагоса, но и с мач повече.

Жозе Моуриньо реши отново да експериментира със своя състав, като единствено в защитата си не направи промяна, като пред Лопес излязоха Коентрао, Рамос, Варан и Арбелоа. До Лука Модрич в полузащитата застана Пепе, а Алонсо и Кедира получиха почивка. Мората, Кака и Ронадло пък оформиха триото зад изнесения напред Игуаин.

Изненадващо, срещата започна с разменени атаки, а при престрелката първо гол падна във вратата на Лопес, който беше преодолян от Емилио Нсуе след страхотно центриране на Джовани дос Сантос.

Домакините реагираха бързо и започнаха да редуват атака след атака, като в 15-та минута Пепе успя да изведе на добра позиция Игуаин, който успя да забие топката във вратата на Майорка - 1:1.

Често срещано явление през този сезон е Реал Мадрид да губи с 0:1 на "Сантяго Бернабеу", но възпитаниците на Моуриньо често стигат до победата. В 21-та минута обаче те бяха изненадани, след като при центриране от корнер Алфаро бе точен с глава и отново даде аванс на гостите - 1:2.

Този път обаче "кралския клуб" не успя да реагира бързо, а Роналдо пропусна два удобни шанса за стрелба. Именно той в 30-та минута можеше да отбележи, но след пас на Игуаин той прати топката над вратата, въпреки че се намираше на отлична позиция около точката за изпълнение на дузпа.

"Белия балет" се настани трайно край наказателното поле на Майорка, но в последните минути на първото полувреме липсваше креативност в тима, като не се откри нито една добра ситуация пред Роналдо, Игуаин и компания.

На полувремето Жозе Моуриньо направи две промени, като на терена се появиха Месут Йозил и Карим Бензема, а от игра излязоха Алваро Арбелоа и Мората, които разочароваха през първата част.

Това даде резултат, като още в 52-та минута Йозил центрира от корнер, а топката беше засечена брилянтно с глава от Роналдо около точката на дузпата, а вратарят нямаше как да спаси чудесния удар на португалеца - 2:2 в столицата на Испания.

Реал Мадрид се нуждаеше само от още 2 минути, за да поведе в резултата. Коентрао нахлу в наказателното поле, но беше спънат. Сигнал за дузпа не последва, но изчистената топка попадна в Модрич, който напредна и от 20 метра стреля страхотно с външен фалц, а коженото кълбо попадна в горния ляв ъгъл на вратата - феноменален гол и 3:2 за "кралския клуб".

Месут Йозил даде още една асистенция в 57-та минута, когато изведе по чудесен начин Гонсало Игуаин, който спокойно реализира второто си попадение в срещата - 4:2 и всичко в срещата беше ясно.

Роналдо можеше на няколко пъти да реализира втори гол на своята сметка, но вратарят на Майорка на няколко пъти успя да извади страхотни удари на португалската мегазвезда. Освен това темпото в играта на Реал спадна след 4-ия гол, но Майорка не се възползва от няколкото шансове, които се откриха пред нападателите.

До края на срещата домакините можеха да увеличат головата си сметка, но Игуаин не успя да оформи хеттрика си, след като остана сам срещу вратаря, но не успя да го реализира. Все пак Бензема успя да отбележи, след като Алонсо изведе Игуаин в наказателното поле, а аржентинецът поднесе топката на №9, който безпроблемно вкара за 5:2.

















Иво Вецев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване