03/19/13 15:26
(http://www.hsnovini.com/)

10 медала за бадминтонистите на държавното за юноши и девойки

С 10 отличия се завърнаха бадминтoнистите на Хасково от Държавния личен шампионат за юноши и девойки до 19- годишна възраст, който се проведе през почивните дни в София.

При юношите с два бронзови медала се отличиха Златко Илчев и Венцислав Виделов, които постигнаха по 3 победи и загубиха на полуфиналите съответно от Димитър Делчев от “Левски” Люлин и Стефан Гърев от Пазарджик. При девойките единично Божидара Топузова постигна очаквания златен медал, след 4 победи с по 2:0 гейма, а на финала отстрани Мила Иванова с 2:1. С бронз се завърна и Ева Тонева, която постигна 3 победи и загуби на полуфинала на Мила Иванова.

Още един бронз бе спечелен от хасковския клуб по бадминтон. При юношите на двойки Ивелин Ванчев заедно с Евгин Дряма от ВИАС- София завършиха на трето място. При девойките на двойки Божидара и Ева спечелиха сребърните медали. На финала те отстъпиха на Мила Иванова и Цвета Асенова.

Още едно злато завоюва Божидара при смесените двойки заедно със Стефан Гърев.

В отборното хасковлии отново показаха класа и записаха злато при девойките и сребро при юношите.

„Доволен съм от представянето на възпитаниците ми, все пак това не беше максимума, очаквах злато и при юношите отборно. Въпреки това спечелихме 10 медала, което е голям успех”, коментира за Хасково Новини старши треньора Станимир Бойчинов.

Следващото състезание, на което хасковските бадминтонисти ще вземат участие е Републиканското първенство за момчета и момичета до 15 годишна възраст, което ще се проведе от 19- ти до 31- ви март.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване