03/19/13 16:38
(http://www.klassa.bg/)

ISHTAR ПОДКРЕПЯ МАНАСТИР В БЪЛГАРИЯ!

Световната звезда ISHTAR взе участие в дарителската кампания на български манастир.

Манастирът „Св. Пантелеймон“ или още известен като манастир Патлейна е основан след покръстването на българите в края на ІХ век от цар Борис високо на десния бряг на днешната река Камчия, недалеч от старопрестолния Велики Преслав. След XI век манастирът бива разрушен и ограбен. През 1940 г. Варненски и Преславски митрополит Йосиф (1898-1988) замисля грандиозен план за възстановяване на манастира Патлейна. Включва се цяла България, но след 1944 г. сградата е одържавена и всичко пропада.

 

Днес Варненска и Великопреславска Света Митрополия отново отправят апел към народа за събиране на средства за възстановяването на светата обител.

Обгърната в мистика и силна вяра в духовното начало, ISHTAR е първата, която подкрепи със средства дарителската кампания на манастира. В знак на благодарност на 13 април, в 18:00 часа, в зала 1 на НДК манастир Патлейна ще подари на ISHTAR дърворезбована реплика на уникалната за цяла Европа мозаечна икона на Св. Стратилат, открита преди векове в самия манастир.

Това е едно събитие с изключителна значимост за културния и духовен живот на България. То е символ на почит и съпричастност между различните народи и вероучения. Такива събития носят мир и любов и е чест те да се случват на територията на България.

Ако някой желае да се включи в дарителската кампания за манастир Патлейна, може да го направи на:
ЦКБ АД
BG42CECB979050C7475400
BIC Code: CECBBGSF
Контакт: Отец Николай
GSM: 0888 986 935




Концертът на ISHTAR в София ще бъде на 13 април, от 20ч., в зала 1 на НДК. Концертът във Велико Търново е на 12 април, от 20ч., в ДКС „Васил Левски“.

За всички фенове билети се продават на Билетен център НДК, на касата на Туристически Информационен Център Велико Търново и на касите на магазини Пикадили, Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ, както и онлайн в системата на Eventim.bg. Цените са от 30 до 70 лева и ВИП – от 80 до 100 лева.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване