03/19/13 13:26
(http://www.klassa.bg/)

Две представления с номинации за Икар ще бъдат показани в Derida Dance Center

В Derida Dance Center се заформя нощ на ИКАР-ите, в която ще бъдат представени две от трите номинации за най-добро представление в категорията „Съвременен танц и пърформанс”. Това ще се случи в рамките на Софийски театрален салон, тази събота, 23 февруари от 20:30 ч.,  в  Derida Dance Center на бул. Сливница 245 (в близост до Лъвов Мост).

CADAVER на Мартин Пенев и Станислав Генадиев, ARTeFACT на Derida Dance с хореограф Живко Желязков и "Мишеловката" - пърформанс в „Хамлет“са номинираните спектакли от Гилдията на "Съвременните изпълнителски изкуства" за награда ИКАР 2013.
Въпреки конкурентната атмосфера, екипите на двата проекта решиха да подходят нетрадиционно и да дадат възможност на публиката да стане съпричастна с двете събития.
CADAVER и ARTeFACT ще бъдат представени последователно с кратка пауза от 15 мин., в две различни зали на танцовия център.

Цените за билетите са:
- комбиниран билет за двете представления: 12 лв.
- билет за CADAVER: 5 лв.
- билет за ARTeFACT: 10 лв.
Предварителна резервация на билет, може да бъде направена от сайта на Derida Dance Center http://www.derida-dance.com/qs/bg/component/seminar/

ARTeFACT е мултимедиен танцов Парформънс, фокусиран върху стремежа за формиране на нова идентичност, чрез преодоляване на социални и културни граници. Подобни процеси често съпътстват съвременния артист-номад в търсене на възможности да бъде създател, а не продукт, в глобализирания свят. Развитието на действието се осъществява, чрез интеракция между визуална среда, звук и тялото, която позволява фокусиране върху отделни етапи от действието и изграждане на собствена гледна точка. Концепцията и хореографията са на Живко Желязков, а заедно с него в експерименталното изследване се впускат танцьорът Джънгин Лий от Южна Корея, визуалният артист Албена Баева и продуктивният музикант Иван Шопов, известен с псевдонимите Balkansky и Cooh.
ARTeFACT е част от кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г., като се подкрепя чрез програмата за финансиране „Варна – територия на творчество".
ARTeFACT е единствения български танцов спектакъл, получил покана за European Dance Festival, в гр. Лимасол, Кипър и ще бъде предсjавен на 11 юни 2013 г., в театър Риалто.

Екип
Идея и хореография: Живко Желязков
Визуална среда и интеракция: Албена Баева
Музика: Иван Шопов
Танц: Джънгин Лий (Южна Корея)
Графичен дизайн: Полина Стоянова
Публични комуникации: Гергана Куцева
Продукционен мениджър: Атанас Маев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване