03/19/13 15:17
(http://www.klassa.bg/)

ОТЕ удължи продажбата на „Глобул“ с 1 месец

Гръцкият мобилен оператор OTE е удължил с 30 дни крайния срок за подаване на оферти за притежаваната от него телекомуникационна компания "Глобул",. Очакванията са сделката да донесе около 700 млн. евро, съобщава агенция “Ройтерс", като се позовава на двама източници, запознати с плановете на компанията. Кандидатите трябваше да подадат обвързваща оферта до 18 март, но ОТЕ удължи сроковете, тъй като двете компании и участниците в търга се нуждаят от повече време, за да изготвят правните си документи, става ясно от източник, пряко свързан с процеса. "Крайният срок е удължен с един месец до 18 април", е уточнил вторият източник.

Към купуване на "Глобул" вече са проявили интерес Turk Telekom, мобилният оператор Turkcell, норвежката компания Telenor, както и Deutsche Telekom, която има 40% дял в ОТЕ. Гръцката компания обяви плановете си за продажба на втория по големина мобилен оператор в България - “Глобул”, още миналата година като част от усилията си за рефинансиране на дълга си от 1,65 млрд. евро до началото на 2014 година.
В началото на март 2013 г. главният изпълнителен директор на ОТЕ Майкъл Цамас заяви, че телекомът може да реши да не продава "Глобул", след като си осигури 700 млн. евро чрез емисия облигации и продажбата на сателитните подразделения Hellas и SAT за 208 милиона евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване