03/19/13 07:03
(http://www.klassa.bg/)

Русия готви забрана на рекламата на лекарства

Руският премиер Дмитрий Медведев е натоварил здравния министър Вероника Скворцова и шефа на Федералната антимонополна служба Игор Артьомов да проучат целесъобразността на забраната на рекламата на лекарствата.

Решението бе взето на заседанието на руското правителство на 14 май. Ако забраната бъде въведена, тя ще обхваща и електронната. За лекарства няма да бъдат считани биологическите активни добавки. След одобрение на кабинета законопроектът ще бъде внесен в Държавната дума (парламента).

По данни на Антимонополната служба, рекламата на различни добавки, медицински услуги и лекарства през 2012 г. е заемала второ място след рекламата на финансови услуги по количество нарушения на законодателството за рекламата.

Заради нарушенията на закона за рекламата при рекламирането на лекарства, медицински изделия и услуги, в това число методи на лечение, се предлага нарушенията на закона при този тип реклама да се отделят от останалите, като се завиши отговорността на рекламодателя и рекламоразпространителя.


















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване