03/19/13 07:20
(http://www.klassa.bg/)

Семейна разпра в Кайро прерасна в улични боеве

Трима до петима човека загинаха при улични боеве в Кайро, започнали от семейна разпра в централния район "Шобра" в египетската столица.

Конфликтът започнал на ниво тийнейджъри, скарали се при игра на футбол. След като страните не успели да се разберат кой крив, кой прав, на помощ били извикани роднините. При появата им напрежението ескалирало, в резултат на което един от участниците в разпрата извадил нож и заклал другия.

Роднините на загиналия устроили истински погром в квартала. Разбити са десетки автомобили и витрини на магазини. Разярената тълпа, жадуваща за мъст, открила безразборна стрелба, вследствие която са убити още най-малко двама души. Броят на жертвите може да нарасне, тъй като има ранени в тежко състояние.

Полицията пристигнала с голямо закъснение на местопроизшествието и не е могла да стори почти нищо. В момента в кв. "Шабри" цари относително затишие, но жителите на квартала се страхуват да напускат домовете си. Всички очакват актовете на вандализъм да се повторят, а двете семейства да продължават да мъстят едно на друго.

След революцията в Египет и падането от власт на президента Хосни Мубарак, полицейският контрол в Кайро бе значително занижен. Наблюдават се чести прояви на самоуправство и уреждане на семейни спорове на основата на максимата "око за око, зъб за зъб".
















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване