03/19/13 18:53
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Има нещо гнило в защитата на Михаил Константинов от ГЕРБ

ГЕРБ да не правят на луди българските граждани. Има нещо гнило щом толкова се хвърлят в защита на Михаил Константинов, коментира пред медиите лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него това означава, че се готви манипулация на изборите.

„Абсурдно е човек, който е заявил ясна политическа позиция, да ръководи преброяването на изборите”, категоричен бе Станишев и напомни, че Константинов е пряко назначение на ГЕРБ като ръководител на държавната фирма „Информационно обслужване”.

Социалистът изтъкна, че има достатъчно технологични възможности да се подменят резултатите. Поради тази причина от БСП щели да настояват НПО и международни наблюдатели да контролират изборния процес, включително и броенето на бюлетините.

„Нека софтуерът бъде тестван и верифициран от независими наблюдатели”, предложи Станишев. Той попита кой всъщност ще гарантира честността на изборите и цитира имената на хора на Цветан Цветанов като Ася Петрова, Калин Георгиев, Станимир Флоров Константин Казаков.

Председателят на Коалиция за България напомни, че цялата страна е станала свидетел през 2011г. как ГЕРБ прави избори и как се разнасят чували с бюлетини. „Видяхме и рекорден брой невалидни бюлетини, заради които, ако се вярва на ГЕРБ, се оказва, че българите изведнъж са оглупели и не могат да се ориентират на изборите”, добави Сергей Станишев.

Той подчерта, че 60% от гражданите смятат вярват в манипулацията на предстоящите избори. „Ако си елементарно почтен и нямаш такова намерение, вземи мерки, за да намалиш тези притеснения на мнозинството от българските граждани”, категоричен беше „червеният” лидер.

Той отбеляза, че засега не вижда реална воля от страна на служебното правителство да реализира декларацията, че ще гарантира честни, демократични и нефалшифицирани избори. „Това с приказни не става”, каза Станишев.

Преди ден от ДПС и ДСБ също изразиха опасения от изкривяване на вота в "Информационно обслужване" заради изказване на Константинов, че, ако алтернативата на ГЕРБ е Тройната коалиция, той щял да направи всичко възможно това да не се случи.

















btvnews.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване