03/19/13 16:33
(http://www.hsnovini.com/)

“Тангра” обра наградите на “София денс фест 2013″

Балетна формация „Тангра” обра наградите на провелия се през уикенда в столицата танцов фестивал.

52 деца от хасковската школа са се включили в надпреварата. На сцената те са показали умения в общо 9 стила. Възпитаниците на Дорина Инджова са демонстрирали класа над съперниците си и са спечелили 95 % от наградите.

“Този фест се провежда от Българска спортна- танцова федерация за втори път. Всичко бе много емоционално, наистина участвахме  във всички 4 възрастови групи, с много нови танци, много нови деца, които се представиха на сцената”, заяви хореографа Дорина Инджова.

В състезанието са взели участие 32 колектива с  около 700 представителя. Хасковлии са спечелили 23 първи места, 6 втори и 3 трети. На сметката им са записани и 6 Гран При- та, които се дават за най- много първи места в даден стил.

Фестивалът в София се явява и квалификация за Европейско първенство  по джаз, модерн и съвременен танц, също и за Световната купа по класически танц и танцово шоу. И двата форума ще се проведат в Италия , в края на месец май.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване