03/20/13 12:08
(http://www.klassa.bg/)

САЩ опитва държавно регулиране на цифровата валута Bitcoin

Правителството на САЩ направи първа стъпка за регулиране на цифровата валута Bitcoin, съобщи технологичният сайт kaldata. На 18-ти март FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) - част от министерството на финанситe, занимаващо се с борбата срещу пране на пари, финансирането на тероризма и други финансови престъпления, публикува директива за прилагане правилата на FinCEN по отношение на лицата, осъществяващи администриране, обмен или друго използване на виртуални валути, съобщи технологичният сайт . В този документ са описани децентрализираните виртуални валути, което към днешен ден означава единствено Bitcoin.
Според американските закони, финансовите учреждения са длъжни да събират информация за подозрителни транзакции и да я предоставят на федералното правителство. Но при децентрализираната валута е много трудно да се разграничи редовия потребител от финансово учреждение. Всеки участник в Мрежата, занимаващ се с добив и защита на bitcoin-и например чрез няколко паралелно работещи графични карти е емитент на криптовалутата. Освен това, неговата техника помага за осъществяване на транзакции в Мрежата. FinCEN препоръчва всички участници, които не се занимават с обмен на виртуална валута да се считат за обикновени потребители, върху които не се разпространяват правилата на финансовия мониторинг. В такъв случай, Интернет-магазините и сайтовете, работещи с Bitcoin ще трябва да се считат за финансови учреждения.
Самата същност на разпределената валута е такава, че всеки участник може периодично да извършва обмен или да продава нещо за биткоини. Къде се намира границата и каква точно информация ще трябва да се предоставя на FinCEN засега не е ясно.
В същото време Bitcoin проби психологическата бариера от 50 американски долара и продължава ръста си.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване