03/21/13 09:17
(http://www.klassa.bg/)

Кристиан Вигенин: "Остриетата" на БСП събраха негативи и това трябва да бъде отчетено в реденето на листите

В понеделник е заседанието на Националния съвет на БСП, когато ще бъдат определени водачите на листи, а седмица по-късно ще бъдат готови и целите листи. Това каза Кристиан Вигенин, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент в предаването на бТВ „Тази сутрин”. На въпрос за коментарите на Румен Петков в медиите, че БСП ще върви към изборна загуба, ако продължава по подобен начин с организацията и номинациите, Вигенин каза: Тази оценка може би е справедлива от гледна точка на г-н Петков, но фактът, че имаме предсрочни избори принуди цялата партия да работи в сгъстени срокове. Водят се разговори с всеки един от досегашните депутати, с всеки един от досегашните лидери на листи и с потенциалните нови хора, които ще оглавят листите.
Това, което е важно за досегашните депутати, е да дадат своите отчети; оценките вървят не само в тясното ръководство и г-н Станишев, а и по региони. Това вече се случва, депутатите представят отчетите си, процесът при нас е прозрачен и отворен. Мисля, че точно сега няма нужда от подобни изявления и създаване на вътрешно напрежение, след няколко дни резултатът ще бъде ясен, каза Вигенин.
Днес и утре текат разговори с областните ръководства на БСП, ще се направи оценка кои са кандидатурите, кои са възможностите, кои са по-популярни лица. Ако някой се чувства засегнат, не бива да го прави за сметка на партията, каза Вигенин.
Има няколко лица в БСП, които винаги са били остриетата на партията, те са хората, които са най-силно атакувани от опонентите и медиите. Те са събрали и най-много негативи в общественото мнение, което ние трябва да отчетем, то може би не е справедливо, но е факт. Разбрахме сигнала на гражданите с протестите, те искат нови лица, каза Вигенин. БСП няма да се хвърли да разчиства редиците само и само да влязат млади хора, ще направим нужното да има хора с опит в следващия парламент, но и нови лица, каза Вигенин.
Любен Корнезов, Петър Димитров, Бойко Великов заявиха, че няма да бъдат кандидати за народни представители. Смятам, че са си дали сметка за реалните задачи, че политиката е тежка работа, част от тях може би се чувстват уморени, други са решили, че е време да се оттеглят, каза Вигенин.
Всеки трябва да постави на първо място интереса на партията, ако в един момент някой направи крачка встрани, това не го вади от политиката, каза Вигенин.
Това, че роми ще гласуват за една или друга партия не би трябвало да е проблем. Ние се коалираме с тези партии по много ясни критерии за подкрепа на основните реформи, които искаме в следващите 4 години да извършим, каза Вигенин.
Вигенин каза, че ще участва активно в кампанията, но не като кандидат за депутат, и ще остане евродепутат.















бТВ „Тази сутрин”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване